For a waste free society Gratis verzending vanaf €30,-

Algemeen

Wij hebben ze ook! Op dit moment concentreren we ons op het uitbreiden van You Lucky Bird en hebben we veel spannende producten en projecten in de pijplijn. Heb je suggesties? Mail deze dan naar verkoop@youluckybird.nl

Voor zeer speciale gelegenheden bieden wij wel kortingscodes aan. Je kunt een voucher inwisselen in je winkelwagen of tijdens het afrekenen, de korting wordt automatisch verlaagd.

Stuur ons een korte e-mail naar verkoop@youluckybird.nl en we sturen je een retourbon. Meer info op deze pagina.

Het is een lange en spannende reis geweest vanaf het eerste idee tot aan de uiteindelijke beker. Lees hier meer over in ons verhaal.

Lucky Bird Cup-bekers zijn niet composteerbaar.

Omdat composteerbaar volgens EU-norm en definitie betekent dat een product in een compostomgeving binnen zes maanden voor 90% kan desintegreren in natuurlijke elementen. Dat is niet lang voor een kopje en alledaagse voorwerpen. Lucky Bird Cup is gemaakt om lang mee te gaan. ⁠

Lucky Bird Cup bestaat uit koffiedik, biopolymeren en zetmeel, Het innovatieve materiaal is gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen en is vrij van bindmiddelen op basis van ruwe olie.

Nee, ons materiaal en al onze producten zijn vrij van melamine.

Het koffiedik halen we op bij lokale partners en cafés in Nederland, met bijzondere aandacht voor de herkomst en een eerlijke, sociale en transparante samenwerking.

De bekers zijn ontworpen om lang mee te gaan en jarenlang plezier van te hebben. Ook als het materiaal wat slijt of ruwer wordt door veelvuldig gebruik, komen er geen schadelijke deeltjes vrij.

Ja, dat zijn ze. Omdat ze van natuurlijke materialen zijn gemaakt, kunnen ze na verloop van tijd wat verbleken bij veelvuldig afwassen, maar dit zal ze niet beschadigen.

Nee. Omdat de beker uit natuurlijke composieten bestaat, raden we aan om de kopjes niet in de magnetron te verwarmen.

We raden aan om de kopjes met de hand af te spoelen met een zachte spons en natuurlijk wasmiddel. Maar ze zijn ook vaatwasmachinebestendig.

You Lucky Bird

Onze producten zijn niet wegwerpbaar. Ze zijn beide zeer stevig en duurzaam en zouden de consument blijvend plezier moeten bezorgen. Als u de bekers aan ons retourneert, kunnen ze in kleine stukjes worden vermalen, waardoor er nieuw materiaal ontstaat. En zo sluit de cirkel.

Het materiaal van al onze producten zijn volledig plantaardig, en het productieproces is ook vrij van dierlijke producten en dus veganistisch.

Ons materiaal en onze verpakkingen zijn vrij van fossiele kunststoffen.

Alle producten worden volledig in Nederland geproduceerd. Het productieproces vindt plaats in samenwerking met werkplaatsen en kleine bedrijven in Zuid-Holland en de rest van Nederland. Veel stappen worden volledig met de hand uitgevoerd. We focussen op korte groene routes en willen lokale structuren versterken.