For a waste free society Gratis verzending vanaf €30,-

Onze missie

Met You Lucky Bird ben je 100% circulair en 100% fair!

onze producten

We zien kansen in wat de gemiddelde persoon als nutteloos beschouwt. Afval. Het is niet zo vies als het woord klinkt. We maken er namelijk waardevolle, bruikbare producten van. Het verandert de manier waarop we over ons afval denken. You Lucky Bird werkt momenteel hard aan de ontwikkeling van nieuwe circulaire producten. We willen je blijven verrassen.

project in ethiopie

Wij vinden het belangrijk om iets terug te geven aan de leefomgeving van de oorspronkelijke producent van de reststroom. Zo hebben wij bijvoorbeeld een schoolproject in Ethiopië. Een land dat veel koffie produceert. Kinderen van koffieboeren krijgen mede dankzij onze bijdrage de kans om kind te zijn door schoolboeken, een lunchmaaltijd en kleding te doneren.

Oprichters Guido ten Hengel en Paul van der Hulst

onze visie

You Lucky Bird streeft naar een wereld zonder afval, voor de huidige en volgende generatie, door de economie volledig circulair te maken.

organische grondstoffen

Veel mensen vragen zich af waarom wij organische grondstoffen gebruiken in onze producten, want in veel gevallen kan dit toch gewoon op de composthoop? 

You Lucky Bird streeft naar een wereld waarin fossiele energiebronnen niet meer nodig zijn. Planten geven ons alles wat we nodig hebben en Lucky Bird Cup is het ultieme bewijs hiervan. 

Op plant gebaseerde producten worden vaak verward met biologisch afbreekbare producten. Het verschil zit in de levensduur. Biologisch afbreekbare artikelen vergaan naar verloop van tijd, terwijl organisch materiaal niet snel vergaat en volledig recyclebaar is.

Ethiopie

You Lucky Bird heeft als doelstelling om, naast het verminderen van de afvalberg,  kinderen van koffieboeren de gelegenheid te bieden om naar school te kunnen.

In 2020 is You Lucky Bird een samenwerking met de Stichting Chale aangegaan omdat zij al ervaring hebben op het gebied van onderwijs en lokaal eigen mensen in dienst heeft. In 2020 zijn wij gestart met de ondersteuning van een vijftigtal kinderen waarvan de ouders geen geld hebben om hun kinderen naar school te sturen.

Zij ontvangen lesmateriaal zoals boeken en pennen, maar daarnaast krijgen ze elke dag een maaltijd en kleding.

We ondersteunen op dit moment kinderen in Ethiopië aangezien dit een van de grootste koffieproducenten is ter wereld en koffie van oorsprong uit dit land komt.

Chale is een stichting met een Anbi status die in 2002 opgericht is door het Apeldoorns echtpaar Harrie Verwaaijen en Anita Blanken.

Het doel van Chale is om weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen onderwijs en onderdak te bieden.

Stichting Chale zorgt daarnaast dat 190 kinderen naar school kunnen gaan en financiert schoolkleding, een maaltijd tussen de middag en schoolmateriaal zoals tassen, pennen, schriften e.d.

You Lucky Bird bezoekt elk jaar de twee projecten in Konsoreano Ethiopië.

Door Stichting Chale en ons bezoek  kunnen we er zeker van zijn dat het geld van You Lucky Bird goed terecht komt.